+5 sfaturi pentru inceperea unei afaceri cu un MAGAZIN ONLINE

magazin-online-ecommerce

La ora actuala, mare majoritatea a tranzactiilor de afaceri sunt finalizate pe internet. Comertul eletronic sau vanzarea de produse sau servicii optand pentru ecommerce a devenit cea mai sigura si stabila cale pentru o afacere de succes. Unii pot spune ca piata magazinelor online devine sprasaturata, iar succesul in online a devenit imposibil. Cu toate acestea, nimic nu este mai fals.

Pasirea in lumea comertului online poate parea un lucru descurajant cu atata concurenta. Dar nu laasa acest lucru sa te impedice sa incepti propria afacere in online. Realizarea unui magazin online de succes este un lucru posibil. Asadar, daca incepi de la zero o afacere in mediul online sau speri sa-ti imbunatatesti actuala afacere din online urmeaza  aceste 5 sfaturi care cu siguranta iti vor fi de mare folos.

Fotografiile si descrierile de inalta calitate sunt esentiale

ecommerce - realizare magazin online

Deoarece clientii nu au acces direct cu produsul sau serviciul pe care il promovezi, este atat de important sa le oferi imagini frumoase si clare. In cazul in care fotografiile nu sunt profesionale de cele mai multe ori clientii vor trece la urmatoarea optiune. Chiar daca trebuie sa angajezi un fotograf profesionist, investe in  fotografiile produsului pe care il oferi.

De asemenea, este esential sa prezinti o descriere detaliata, fara a folosite prea mutle cuvinte. Descrieti produsului sau a serviciului este bine sa fie realizata folosind fraze simple, concise, care prezinta caracteristici speciale si beneficii unice. Nu lasa nimic imaginatiei; clientii vor sa stie pentru ce cheltuiesc fiecare banut.

Determina-ti tehnica unica de branding si continua cu aceasta

branding- manual de brand

Cu cat exista mai multa concurenta ( iar aceasta variaza in functie de domeniul in care se afla business-ul tau) cu atat trebuie sa acorzi o atentie deosebita branding-ului. Mai exact, trebuie sa ai grija ca produsul tau sa iasa in evidenta in fata publicului tinta. Realizeaza ce te face unic in aria in care activezi si foloseste acel lucru in avantajul tau. Fa-ti simtita prezenta cu un logo atractiv sau un slogan care iti ajuta business-ul sa iasa in evidenta asa cum e el si prin ceea ce ofera. Dezvoltarea unui brand este unul dintre primii pasi in demararea activitatii de ecommerce.

Clientii apreciaza o experienta placuta in timpul cumparaturilor online

magazin - online - clienti - fericiti

O experienta confuza sau neplacuta in timpul cumparaturilor duce la riscul de a pierde majoritatea potentialilor clienti. Asigura-te ca intregul proces de cumparare este simplu si placut iar acest lucru va face minuni pentru magazinul tau online. Poti face acest lucru acceptand mai multe optiuni de plata, cum ar fi cardul de credit sau PayPal. Poti furniza, de asemenea, recenzii despre produse, poti avea inventar in timp real, urmarirea comenzilor si o optiune de plata expres.

Concentreaza-ti atentia catre Social Media

social - media

Indiferent daca iti place sau nu, prezenta pe social media este esentiala pentru orice afacere de succes. Nu numai ca te scoate din anonimat dar este si modalitatea ideala de conectare cu clientii actuali si viitori. Atunci cand comercializezi un produs sau un serviciu concentreaza-ti atentia asupra platformelor de social media precum Instagram, Twitter si Facebook; peste 75% dintre utilizatorii de internet au conturi pe aceste platforme.

Comunica cu clientii si creeaza relatii solide

couminicare - cu - clientii - suport

Fara clienti nu va exista nici afacerea ta. Asadar, concetreaza-te pe construirea unor relatii solide cu cei cu care intri in contact, cu actualii sau potentialii tai clienti.

Serviciile care le ofera un ajutor suplimentar clientilor reprezinta totul; chiar daca cineva nu este extrem de atras de produsul sau serviciul ales poate lasa o recenzie pozitiva datorita personalului prietenos.

Recenziile pozitive reprezinta un pas esental pentru dezvoltarea afacerii tale. Pe internet poti citi recenzii pentru diferite produse si servicii. Recenziile si marturiile clientilor pot aduce la viata un business sau il pot desfinta. Asadar, concentreaza-ti atentia asupra clientilor, prin furinizarea unor servicii sau produse de calitate si o comunicare excelenta cu acestia orientata spre oferirea suportului necesar.

© 2019 Toate drepturile rezervate.Dotnest - Agentie Web Design

Suna acum